Adres:
Rector Poelsplein 2 - 6419 CZ Heerlen

Wij zijn op vakantie van
13 juli tot en met 4 augustus

Botox


Met een botoxbehandeling kun je je rimpels verzachten of zelfs helemaal laten verdwijnen. Je ziet er jonger, meer uitgerust en vriendelijker uit. Botuline toxine is een medicijn dat spieren tijdelijk laat ontspannen, waardoor rimpels als het ware weer glad worden gestreken. Botox is met name geschikt om rimpels veroorzaakt door mimiekspieren te behandelen, zoals bijvoorbeeld de frons tussen de wenkbrauwen, voorhoofdsrimpels en de kraaienpootjes naast de ogen. Maar het kan ook gebruikt worden om de wenkbrauwen of de mondhoeken te liften. In de juiste handen kunnen met botox mooie en zeker ook heel natuurlijke resultaten worden bereikt. Na een behandeling is het resultaat nog niet direct zichtbaar, dit duurt gemiddeld 5 dagen. Meestal blijft het resultaat 3-4 maanden zichtbaar. Hoe vaker je echter botox gebruikt, hoe langer het resultaat zichtbaar kan blijven. Hierdoor blijft de rimpel langer weg. Stop je met het gebruik van botox, dan zal de rimpel altijd weer terugkomen.

Overmatig transpireren oksels

Sommige mensen transpireren meer dan anderen. Als er geen medische oorzaak voor overmatig zweten bekend is (bijvoorbeeld bijwerkingen van medicijnen of hormonale veranderingen), is daar meestal geen verklaring voor te vinden. Overmatig zweten wordt ook wel hyperhidrose genoemd. Het betekent dat je meer transpireert dan eigenlijk nodig is om je lichaam te beschermen tegen oververhitting. Transpireren is normaal bij warmte, inspanning, spanning en emotie. Bij mensen met overmatig zweten, hyperhidrose genaamd, is er vaak ook zonder eerdergenoemde uitlokkende momenten sprake van zweten.
Dit kan zorgen voor vervelende luchtjes, zweetvlekken op je kleding, waardoor je niet lekker in je vel zit. Hyperhidrose kan behandeld worden met botuline toxine, in de volksmond botox. Om te kunnen zweten gaat er een prikkel van de zenuwen naar je zweetklieren.  Deze prikkel wordt geblokkeerd door de botuline toxine, waardoor de zweetproductie voor een periode van 3-4 maanden wordt stil gelegd.

Hoofdpijnklachten en klachten van tandenknarsen/kaakklemmen

Zowel migraine als spanningshoofdpijn ontstaan vaak door het onwillekeurig aanspannen van spieren. De meest voorkomende hoofdpijn is spierspanningshoofdpijn, te herkennen aan een drukkend gevoel rondom het hoofd en vaak gepaard gaande met pijn in nek en schouders. Door botox aan te brengen in de spiertjes bij het hoofd, zal deze spanning grotendeels verdwijnen en zal de hoofdpijn weg blijven. Pijnklachten en klachten als slapeloosheid, pijnlijke en dikke kauwspier door tandenknarsen of kaakklemmen kan ook met botox behandeld worden. Hierbij wordt de kauwspier, de masseterspier, behandeld met botox waardoor de spierspanning in deze spier verlaagd. Herhaling van de behandeling na 3-4 maanden is nodig zodat de klachten niet terug komen. Na verloop van tijd kan het behandelinterval meestal verlengd worden naar 6 maanden.

Naast cosmetische redenen zijn er ook medische redenen waarvoor botox gebruikt wordt:

Bij Wat zie je er goed uit worden de kosten berekend op basis van behandelde zones. De fronsrimpel is bijvoorbeeld 1 zone, de kraaienpootjes zijn 1 zone. Het liften van de mondhoeken of het behandelen van de bunny lines is een ½ zone. Is er minder dan een halve zone te behandelen, dan wordt de gebruikte hoeveelheid botox per eenheid berekend.

De behandelingen vinden plaats op afspraak.
Je maakt eenvoudig een afspraak online.
Contact opnemen bij voorkeur via e-mail en Whatsapp.

Contact

Rector Poelsplein 2 - Heerlen

06-57605079

BIG: 89064529701

KvK: 77617258

Behandelingen